René Arts, fractievoorzitter

geplaatst in: Raadsleden | 0

In 2006 ben ik opnieuw gehuwd. Uit mijn eerdere huwelijk heb ik twee dochters. Verreweg het grootste deel van mijn leven heb ik in Ermelo gewoond. Mijn geboorteplaats is Leiden.

Na mijn afstuderen aan de Hogeschool Windesheim (Maatschappelijk werk en Dienstverlening) ben ik gaan werken bij ’s Heerenloo- regio Ermelo. Daar werk ik nu als begeleider, coach, leerlingbegeleider en ondernemingsraadslid voor in totaal 22 uur.
Vanaf 1997 werk ik tevens bij Groot Emaus als coach van de cliëntenraad en als vertrouwenspersoon voor in totaal 18 uur.

Vanaf 1993 ben ik politiek actief, eerst voor de Socialistische Partij. In 1994 behaalde ik met deze partij één zetel in de Ermelose gemeenteraad. Deze werd toen bezet door Wout Doppenberg. Zelf werd ik SP voorzitter van de regio Noordwest Veluwe.
In die tijd hielden wij ons vooral bezig met de permanente bewoning van recreatiewoningen en behaalden we ook landelijk de nodige publiciteit.
In het jaar 2000 volgde ik, halverwege de raadsperiode, Wout op als raadslid en fractievoorzitter voor de SP.

Voor de verkiezingen van 2006 is gekozen voor samenwerking binnen Progressief Ermelo. Dit bleek een succes, wij behaalden 4 zetels en werden na het CDA de grootste partij. In 2010 werd dit succes herhaald en nu maken wij ook deel uit van het College via onze eigen wethouder Laurens Klappe.
In maart 2012 ben ik Aline opgevolgd als fractievoorzitter van PE.
Ik heb nog steeds veel plezier in het politieke werk, dit haal ik onder andere uit de samenwerking met de andere fractieleden.

Ik wil mij ook in de toekomst graag blijven inzetten voor een groen en sociaal Ermelo.
De uitdaging ligt, gezien de financieel moeilijke tijden, vooral op het sociale deel. Ook aandacht voor betaalbare woningen, de betrokkenheid van burgers bij politieke beslissingen en goede voorzieningen voor mensen met een beperking zijn voor mij speerpunten.

René Arts
A: De Enk 21, 3851 NV Ermelo
E: R.Arts@ermelo.nl
T: 06 – 270 805 04